ועדה רפואית של ביטוח לאומי היא בפועל המקום בו מוכרע גורל התביעה שלך. במאמר הקודם הסברתי כיצד מתנהלת ועדה רפואית בביטוח לאומי. במאמר זה אסביר מהם הדברים שחייבים להגיע איתם לועדה רפואית בביטוח לאומי.
במידה וזומנת לועדה רפואית בביטוח לאומי אין צורך להילחץ, אפשר לנשום עמוק ולהגיע בבטחון. עדיף בליווי עו"ד שמתמחה בתחום הזכויות הרפואיות. במידה והחלטתם להגיע ללא ליווי של עו"ד חשוב שתקראו את ההסבר על אילו דברים צריך להביא לועדה הרפואית.
מהם הדברים שחייבים להגיע איתם לוועדה רפואית
מסמכים רפואיים רלוונטים
כבר במועד הגשת התביעה חשוב כי תצרף את כל הבדיקות הרלוונטיות לליקויים הרפואיים מהם אתה סובל. לדוגמא: אתה סובל ממחלת לב והגבלות בתנועת הגב והכתפיים עליך לצרף תיעוד עדכני ורלוונטי מקרדיולוג ומאורטופד. כל תלונה צריכה להיות מגובה בתיעוד רפואי, ולכן חשוב לבצע כל בדיקה המוכיחה את התלונות והליקויים הרפואיים מהם אתה סובל.
ניתן לצרף חומר רפואי עדכני גם לאחר הגשת התביעה ועד למועד הועדה, לרבות במעמד הועדה עצמה.
תעודה מזהה
לוועדות הרפואיות עליך להגיע עם תעודת זהות או עם תעודה מזהה אחרת עם תמונה.
ללא תעודה עם תמונה לא ניתן יהיה לזהותך ולא תוכל להיבדק על ידי הועדה.
מסמך ליקויים רפואיים
מאחר ומדובר במעמד מלחיץ ומכריע מומלץ להכין מראש מסמך שבו מפורטות התלונות הרפואיות והקשיים לתפקד.
אלו שלושת הדברים החשובים להגיע איתם לועדה רפואית בביטוח לאומי.
הדבר הרביעי יכול להיות העו"ד שלכם, על פי חוק עורך דין הוא היחיד שרשאי לייצג אותך בוועדות הרפואיות. לחברות לזכויות רפואיות חל איסור לייצג או לשלוח נציג שייצגך בחדר הועדה.
לקוחות רבים של החברות לזכויות רפואיות מגיעים לחדר ההמתנה לקראת הועדה ורק שם מגלים שהם בעצם לא מלווים בעורכי דין וצריכים להתמודד לבד.
הועדה הרפואית היא הרגע בו מוכרעת גורל התביעה, וסביר להניח שתעדיף שיהיה איתך איש מקצוע בעל ניסיון ולו רק בשביל הביטחון והשקט שהוא יעניק לך.