את המדריך להגשת תביעה לפטור ממס הכנסה מסיבות רפואיות כתבתי כדי לתת מענה לאותם אנשים שמעוניינים להגיש תביעה לפטור ממס הכנסה ולא יודעים איך מתחילים.
מדריך זה הוא בסיסי ומתאים למי שרוצה להבין מה כולל התהליך ואיך מתחילים.
לאחר הכרות זו אני מציע לכם לפנות לעו"ד מתמחה בתחום שילווה אתכם בתהליך מתחילתו ועד סופו.
במידה ואתם מעדיפים לצפות הכנתי גם סרטון הסבר קצר אך מקיף:
במדריך להגשת תביעה לפטור ממס הכנסה מסיבות רפואיות אסביר את התהליך שצפוי לך מהגשת התביעה, מה היא כוללת, דרך הועדות הרפואיות והבדיקות שצפויות ועד לאופן קבלת ההחזר במידה ויש וקבלת הפטור אז בואו נמצא לדרך.
הגשת התביעה
על מנת להתחיל את התהליך לקבלת פטור ממס הכנסה מסיבות רפואיות יש להגיש תביעה. התביעה מוגשת לפקיד השומה שבאזור המגורים שלך.
פקיד השונה יקבל את התביעה ויזמן אותך לועדות רפואית לצורך פטור ממס הכנסה.
תשלום אגרה
לאחר כתיבת התביעה עליך לשלם אגרה בשיעור של 679 ₪ ולהגיש את התביעה בצירוף טופס הפנייה לביטוח לאומי ומסמכים רפואיים רלוונטיים לפקיד השומה.
פקיד השומה יעביר את התביעה לסניף ביטוח לאומי שבאזור המגורים שלך והמוסד לביטוח לאומי יזמן את התובע לועדות רפואיות בהן רופאים מוסמכים יבצעו בדיקות ויקבעו אחוזי נכות בהתאם לחוק הביטוח הלאומי.
ועדות רפואיות
ככל שאתה סובל ממס' ליקויים רב יותר כך הוא תוזמן למס' רב יותר של וועדות רפואיות. לדוגמא אם אתה סובל מ:
1.סכרת עם נויורפטיה סכרתית
2. מחלת לב
3. מחלת ריאות
4. השמנה
5. יתר לחץ דם
6. הגבלות בתנועת הגב, הצוואר והכתפיים
7. דום נשימה
8. תכיפות במתן שתן
תוזמן לוועדות עם:
- פנימאי
- נוירולוג
- אורטופד
- אורולוג
- רופא א.א.ג
- רופא עיניים
כל ועדה רפואית תתקיים במועד אחר ויכול להיות שבמקום אחר. הועדה האחרונה נקראת גם הועדה המסכמת, היא מקבלת את חוות הדעת של כל הרופאים מכל הועדות הקודמות ותפקידה לאמץ או לשלול את חוות דעתם ולסכם את כל אחוזי הנכות שנקבעו בחישוב משוקלל.
זכאות לפטור ממס הכנסה
במידה שתקבע לך נכות רפואית משוקללת בשיעור של 90% לצמיתות אזי הפטור הינו לצמיתות. נכות בשיעור של 90% יעניק לך אישור לקבלת הזכאות לפטור ממס הכנסה מפקיד השומה.
את האישור יש להגיש להנהלת חשבונות או רואה חשבון שיחשבו את גובה ההחזר.
על מנת לממש את הפטור רטרואקטיבית יש להגיש דו"ח שנתי לפקיד השומה במס הכנסה עבור כל שנה לגביה מבוקש פטור מתשלום המס.
הגשת ערר
על החלטת הוועדה הרפואית ניתן לערער, הערעור מתבצע בפני וועדה רפואית לערערים של הביטוח הלאומי תוך 45 יום.
הערעור כרוך בתשלום אגרה נוספת על סך של 979 ₪.
איך מתחילים?
התהליך לקבלת פטור ממס מסיבות רפואיות עלול להיות ארוך ומייגע, הוא כולל גם את הגשת התביעה וגם מספר רב של בדיקות וביקורים בוועדות הרפואיות.
אני מציע לך לפנות אלי על מנת שאבדוק את סיכויי התביעה, אתה מומלץ לקבל ייעוץ ראשוני ללא עלות ובמידה ותרצה אוכל ללוות אותך ואת בני משפחתך באופן מלא לאורך התהליך כולו. הגישה המקצועית שלי כוללת הסבר מעמיק על התהליך, ייצוג בוועדות הרפואיות והגשת ערר במידת הצורך. כל זאת עד למימוש זכויותיך הרפואיות וקבלת ההטבה לה אתה זכאי.