השאירו פרטים ונדבר בהקדם האפשרי:

סיפורי הצלחה

תאונת דרכים

תאונת דרכים הינה כל מקרה בו נגרם נזק לאדם עקב השימוש ברכב. כלומר, תאונה שארעה בזמן נסיעה ברכב וכן פגיעות שאירעו בעת הכניסה לרכב או הירידה ממנו, דחיפתו או גרירתו ואף טיפול דרך ברכב. אדם שנפגע עקב תאונת דרכים, בהיותו נוסע, נהג או הולך רגל, זכאי לקבל פיצויים על נזקי הגוף והנפש שנגרמו לו בתאונה, גם אם אין צד שלישי מעורב בתאונה או אם לא ידועה זהותו.

למי למעשה מוגשת התביעה?dreamstime_xs_27713827

התביעה לקבלת הפיצויים בגין נזקי הגוף מוגשת נגד חברת הביטוח, מבטחת הרכב בו נהג/נסע הנפגע.

כאשר מדובר בנפגע שהינו הולך רגל התביעה לקבלת הפיצויים מוגשת נגד חברת הביטוח, מבטחת הרכב הפוגע.


האם מגיע לי פיצוי גם אם אני אשם בתאונה?

על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים חל עקרון האחריות המוחלטת ועל כן נפגע תאונות דרכים זכאי לקבל פיצוי מחברת הביטוח בגין נזקי הגוף שנגרמו לו וללא קשר לאשמתו בגרימת התאונה, כך גם אם התאונה נגרמה בשל מעבר באור אדום, וזאת כל עוד קיימת תעודת ביטוח חובה בתוקף, רישיון נהיגה ונגרם נזק גופני.

עם זאת, הנפגע לא יהיה זכאי לפיצויים לפי חוק הפלת"ד כאשר מדובר במי שנהג ברכב, או עשה בו שימוש, ללא רשות בעליו וכן מי שהיה מצוי ברכב ביודעו שנוהגים בו שלא כדין וכן מי שגרם לתאונה במזיד ומי שהרכב סייע בידו לשם ביצוע פשע.

את מי תובעים במקרה של תאונת "פגע וברח"?

את מי תובעים במקרה שנסעתי ברכב של חבר שתוקף הביטוח שלו פג ולא ידעתי על כך?

בנסיבות בהן הולך רגל נפגע מרכב אשר ברח מזירת האירוע או כאשר מדובר בנפגע אשר ביטוח החובה של הרכב אינו מכסה את השימוש ברכב שפגע בו, תוגש התביעה ל"קרנית", שהינה גוף שהוקם על פי חוק לצורך מקרים מעין אלו. נהג רכב, אשר נהג ביודעין, ברכב ללא ביטוח חובה לא יהיה זכאי לפיצוי במסגרת חוק הפלת"ד.

האם מגיע לי פיצוי גם במקרה של תאונת דרכים "קלה"?

די בתיעוד רפואי ראשוני ואישור משטרה לצורך קבלת פיצוי כספי. גם אם התיעוד הרפואי חסר ממצאים משמעותיים.

איך נקבע הפיצוי?

הפיצוי מחושב בהתאם לנכות שנותרה למבוטח בעקבות התאונה, לגילו ולגובה הכנסתו,  על פי ראשי נזק של: הפסד השתכרות בעבר, הפסד השתכרות לעתיד, הוצאות על טיפולים רפואיים ונסיעות, עזרת הזולת וכאב וסבל.   

מה עושים במקרה שהתאונה היא גם תאונת עבודה?

כאשר הנפגע היה מעורב בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה (התאונה ארעה בדרך לעבודה/תוך כדי העבודה/בדרך חזרה מהעבודה) ישנה חשיבות רבה להגשת תביעה לפגיעה בעבודה גם למוסד לביטוח לאומי. הסכומים המשולמים לנפגע על ידי המוסד לביטוח לאומי בנסיבות אלה מנוכים מהפיצוי הסופי המשולם לנפגע על ידי חברת הביטוח במסגרת זכאותו לקבלת פיצויים לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

אירעה תאונה – מה לעשות?

במידה ונפגעת בתאונת דרכים עליך לגשת מיידית לקבלת טיפול רפואי (חדר מיון ואם אין באפשרותך אז רופא של קופת החולים) לצורך קבלת טיפול ראשוני – הטיפול הראשוני נחוץ מאוד עבור חברת הביטוח על מנת להוכיח שאכן הייתה פגיעה גופנית. כמו כן יש לגשת למשטרה על מנת לקבל "אישור משטרה", אישור זה הינו הוכחה נוספת אשר מתעדת את קרות התאונה ואת כל המעורבים בה. יש לאסוף את כל התיעוד הרפואי והקבלות על ההוצאות ואז מומלץ לגשת לעו"ד העוסק בתחום הנזיקין על מנת להעריך את סיכויי התביעה.

חשוב מאוד! להימנע מפגישות ושיתוף פעולה עם נציגי חברת הביטוח לפני יצירת קשר עם עורך דין, שכן חברות הביטוח מנסות להחתים את הנפגעים על כתבי סילוק של התביעה תמורת תשלום סכומים נמוכים באופן יחסי מהסכומים שיושגו לאחר התערבות של עורך דין מומחה בתחום.

מוזמנים ליצור איתי קשר או להשאיר פרטים ואחזור אליכם בהקדם

Paste your AdWords Remarketing code here